Kapoenen en kleuters

Kapoenen: instapklas en 1e kleuterklas
Kleuters: 2e en 3e kleuterklas

Onze allerkleinsten maken kennis met turnen op een leuke en speelse manier. Lopen, springen, klimmen, spelletjes spelen, rollen, dansen,… staan allemaal op ons zaterdag-programma. Ze zetten hun eerste pasjes over de balk en springen voor het eerst in de trampoline. Na een heuse opwarming leren de kleuters ook turnkunstjes op de mat. Door veel bewegingservaringen op te doen, wordt de motorische ontwikkeling van het kind tijdens deze turnuurtjes gestimuleerd. Ontspanning en groepsgeest staan bij ons op nummer 1!

Wanneer?
Zaterdag – 9.30u tot 10.30u

Leiding: Manon en Luna
Hulpleiding: Stien, Jente, Luna, Elena, Frouke

Minigym

geboortejaar 2016 en 2017 – jongens en meisjes

Bij de minigym gaat het een stapje verder, maar blijft alles zeer speels! Hier leren de kinderen de echte basisbewegingen en technieken om aan verschillende toestellen te turnen. Wie dit al kan, houden we niet tegen een stapje verder te gaan. Een echte uitdaging! Goede groepssfeer vinden we heel erg belangrijk! Zo leren onze kinderen ook het materiaal op de correcte manier verplaatsen! Hiervoor moeten ze goed samenwerken!

Wanneer?
Dinsdag – 18.00u tot 19.00u

Leiding: Tine DL
Hulpleiding: Stien

Meisjes

geboortejaar 2013, 2014, 2015

Als kinderen in deze groep terecht komen, hebben ze de basis al onder de knie. Hier krijgen ze de kans zich verder te ontwikkelen. Ze kunnen hun zwaktes bijschaven en hun specialiteiten ontdekken. Plezier blijft centraal staan.

Wanneer?
Maandag – 18.00u tot 19.00u

Leiding: Femke DL

Juffers

geboortejaar 2011 en 2012

Wanneer?
Maandag – 18.00u tot 19.00u

Leiding: Luna en Tine DL

Turnsters

vanaf geboortejaar 2010

In deze groep is er veel vrijheid voor de turnsters zelf. Gezamenlijk overleg bepaalt waar de turnsters zich de komende tijd op zullen focussen. Onder leiding verfijnen ze dan hun turntechnieken. Stretchen, conditie en coördinatie worden aandachtspunten. Een uur sport en ontspanning in een leuke groep!

Wanneer?
Woensdag – 20.00u tot 21.00u

Leiding: Ahlam
Hulpleiding: 

Jongens

vanaf geboortejaar 2015

In deze recreatieve groep richten we ons op kracht, lenigheid, uithouding, stabiliteit, coördinatie en evenwicht. Onder begeleiding zal er wekelijks een uur gedifferentieerd gewerkt worden op deze items om het lichaam van onze knapen sterker en soepeler te maken. Een wekelijks uurtje sport en ontspanning in een leuke groep.

Wanneer?
Dinsdag – 18.00u tot 19.00u

Leiding: Cedric

Tumbling 1 – Beginners

Beginnende tumblers – toelating in samenspraak met de leiding

Met de tumblingploeg concentreren we ons op de lange mat en de airtrack. Basisbewegingen worden gaandeweg moeilijker gemaakt en zo komen we tot mooi afgewerkte oefeningen. Overslag, rondat-flik en salto zijn enkele voorbeelden van tumblingoefeningen.
Met deze groep nemen we ook deel aan recreatieve wedstrijden.

Wanneer?
Zaterdag – 11.45u tot 13.00u

Leiding: Manon en Cedric

Tumbling 2

Gevorderde tumblers – toelating in samenspraak met de leiding

Met de tumblingploeg concentreren we ons op de lange mat en de airtrack. Basisbewegingen worden gaandeweg moeilijker gemaakt en zo komen we tot mooi afgewerkte oefeningen. Overslag, rondat-flik en salto zijn enkele voorbeelden van tumblingoefeningen.
Met deze groep nemen we ook deel aan reacreatieve wedstrijden.

Wanneer?
Zaterdag – 10.30u tot 12.00u

Leiding: Manon en Cedric

Demo/acro

Toelating in samenspraak met de leiding

We zijn een recreatieve demogroep waar een goede groepssfeer prioriteit is. Hier stopt het individuele turnen en begint het samenwerken met partners. Wederzijds vertrouwen en goede samenwerking zijn dus van groot belang! Ieder jaar maken we een mooie groepsshow met acrobatische elementen, tumbling en dans. Met onze demogroep nemen we deel aan wedstrijden op het B2 niveau. Wie deel uitmaakt van de demogroep moet ook deelnemen aan de tumbling lessen op zaterdag.

Wanneer?
Maandag – demo – 19.00u tot 20.30u
Woensdag – acro – 18.00u tot 20.00u

Leiding:
demo: Evelyn en Sofie
acro: Annelies

Conditiegym

Vanaf 16 jaar tot 70+

Hier wordt op een plezante manier in groepsverband aan de conditie en de kracht gewerkt. Oefeningen voor rug, buik, benen, armen, billen en schouders komen allemaal aan bod. Toegankelijk voor beginners en gevorderden!

Wanneer?
Woensdag – 20.30u tot 21.30u

Leiding: Steven